In veel Europese landen is de zonwering expert geen gedefinieerd noch erkend beroep.  Op initiatief van de Europese zonwering branche (verenigd in ES-SO, European Solar Shading Organization) werd er een opleiding opgezet, gericht op de sterke punten van zonwering/rolluiken in gebouwen van vandaag en morgen.  

Haneveer BVBA werd geselecteerd om de kick-off van dit project mee te maken. 

Na een succesvolle opleiding zijn we dan ook bijzonder trots op de titel Smart Solar Shading Advisor!

 

Schermafbeelding 2018 10 30 Om 14.22.43

Waarom zo belangrijk?

Voor alle bouwaanvragen vanaf 2018 geldt dat er voortaan ook een eis aan de bouwschil zal worden gesteld.  Het 'S-peil' of 'schilpeil' drukt de energie-efficiëntie van de bouwschil uit.  Het zegt hoe goed de schil bestand is tegen koude winterdagen, maar ook of er genoeg zonnewering is op hete zomerdagen (zomercomfort).  Het S-peil geldt per wooneenheid, dus voor een appartement en niet voor een appartementsgebouw.

 

 

Schermafbeelding 2018 10 30 Om 14.47.45

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Als Smart Solar Shading Advisor onderscheiden we ons duidelijk op de markt als expert!  Zowel voor nieuwbouwprojecten als renovatie kan je bij ons terecht voor professioneel advies.  Daarbij trachten we onderstaande tabel optimaal te benutten.

Minder ...

  • Oververhitting

Klimaatopwarming is meer en meer verantwoordelijk voor oververhitting van nieuwe en bestaande gebouwen.  Zeker bij goed geïsoleerde gebouwen wordt de uitdaging steeds groter.

  • Schittering

De zon is een krachtige bron van natuurlijk licht.  De steeds veranderende stand van de zon doorheen de dag komt ons comfort vaak niet ten goede.  Een juiste keuze van zonwering helpt bij het controleren van het licht, minimaliseert de schittering en verlaagt de blootstelling aan schadelijke UV stralen.

  • Verwarming

We houden allemaal van grote raampartijen die ervoor zorgen dat we veel daglicht binnenkrijgen en in contact staan met de buitenwereld.  Maar tijdens de koudere maanden zijn zij verantwoordelijk voor het grootste verlies van warmte.  (Binnen)zonwering zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft.

 

Meer ...

  • Comfort

De zon kan voor oververhitting en schittering zorgen maar de zon is ook een natuurlijke bron van energie, licht en warmte.  Keuze voor de juiste zonwering optimaliseert het thermisch en visueel comfort.

  • Gezondheid

Het is bewezen dat het correct gebruik van zonlicht in onze woning zorgt voor een goed gevoel.  

  • Energiezuinig

Een juiste keuze in binnen- en buitenzonwering zorgt ervoor dat de kost van verwarmen tijdens de koude maanden en de kost van koelen tijdens de warme maanden gevoelig daalt.  Hierdoor wordt onze CO2-voetafdruk ook nog eens kleiner.

Schermafbeelding 2018 10 30 Om 11.59.24

Wens je meer info of had je graag vrijblijvend advies?  Aarzel niet en vul hieronder het contactformulier in!