Vervangen van je ramen en deuren of het vervangen van je glas door hoogrendementsglas?  Hieronder vind je een overzicht van de meest interessante premies voor 2020.

  • Premie hoogrendementsglas

Bij het vervangen van je enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas met een U-waarde van maximum 1.0 ontvang je van je netbeheerder een premie van € 8 per vierkante meter glas.

Bij de aanvraag van deze premie dien je volgende documenten mee te sturen: een kopie van alle facturen - een attest met technische informatie over de geplaatste isolatie - foto's van het geplaatste glas (1 foto per gevel) - een kopie van de aanvraag van stedenbouwkundige vergunning (indien van toepassing).

Schermafbeelding 2019 12 17 Om 12.53.04
  • Totaalrenovatiebonus

Om aanspraak te maken op deze bonus dien je binnen een periode van 5 jaar minstens 3 investeringen uit een pakket van 7 uit te voeren (dak-, muur-, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem).  De totaalrenovatiebonus loopt op van € 1.250 tot € 4.750 voor woningen (of de helft hiervan voor appartementen).

  • Vlaamse renovatiebonus

Onder bepaalde voorwaarden heb je recht op een premie die tot € 10.000 kan oplopen.  De Vlaamse renovatiebonus geldt alleen voor woningen ouder dan 30 jaar zijn.  De werken die je recht geven op de renovatiepremie zijn ingedeeld in 4 categorieën waarvan buitenschrijnwerk er 1 is.  Belangrijk hierbij is dat vanaf 1 juli 2016 ook rekening moet gehouden worden met ventilatievoorwaarden.

Voor meer informatie surf je best even naar de website van de Vlaamse overheid.

Schermafbeelding 2019 12 17 Om 14.03.56
  • Lokale overheid

Ook op lokaal vlak zijn er hier en daar premies mogelijk.  Om te weten of en op hoeveel premie je kunt rekenen in jouw gemeente of stad kun je de premiezoeker van de Vlaamse overheid gebruiken.

Link naar de premiezoeker

Ramen en deuren nodig?

Neem contact op met ons voor een opmeting en vrijblijvende offerte.

Neem contact op