Vervangen van je ramen en deuren of het vervangen van je glas door hoogrendementsglas?  Hieronder vind je een overzicht van de meest interessante premies ...

1. Netbeheerder premie hoogrendementsglas

Als je van je bestaande woning het enkel of dubbel glas laat vervangen door hoogrendementsglas met een U-waarde van maximum 1.0 ontvang je van je netbeheerder (Eandis of Infrax) een premie van € 10 per vierkante meter glas.

De U-waarde vertelt hoeveel warmte het glas doorlaat.  Hoe lager de U-wwarde, hoe minder warmte er wordt doorgelaten.  Een lagere U-waarde betekent dus een betere energieprestatie.

Bekijk voorwaarden

 

Schermafbeelding 2019 01 07 Om 11.24.16

2. Totaalrenovatiebonus

Om aanspraak te kunnen maken op deze premie dien je binnen de 5 jaar te investeren in drie of meer van de zeven volgende energiebesparende maatregelen: dak- of zolderisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, plaatsing van nieuwe beglazing, installatie van een zonneboiler, installatie van een warmtepomp, plaatsing van een ventilatiesysteem.

Het bedrag dat je krijgt, hangt af van het aantal werken dat je laat uitvoeren:

  • voor drie werken: bonus van € 1.250
  • voor 4 werken: bijkomende bonus van € 500 
  • voor 5 werken: bijkomende bonus van € 1.000
  • voor 6 werken: bijkomende bonus van € 1.000
  • voor 7 werken: bijkomende bonus van € 1.000

Voor renovaties in een appartement krijg je de helft van deze bedragen.

3. Renovatiepremie/verbeteringspremie

De Vlaamse Regering heeft de beslissing genomen om de verbeteringspremie van de Vlaamse overheid te integreren in de renovatiepremie.  Deze premie kan vanaf 1 februari 2019 worden aangevraagd.

Meer info

4. Premie lokale overheid

Lokale premies voor het vervangen van ramen en hoogrendementsglas kunnen verschillen.  Om te weten of en op hoeveel premie je kunt rekenen in jouw gemeente of stad kun je de premiezoeker van de vlaamse overheid gebruiken.

Link naar premiezoeker

Ramen en deuren nodig?

Neem contact op met ons voor een opmeting en een vrijblijvende offerte. 

Neem contact op