Hieronder vind je een overzicht terug van de meest interessante premies voor het vervangen van je ramen en het vervangen van je glas door hoogrendementsglas.

 

1. Netbeheerder premie hoogrendementsglas

Als je van je bestaande woning het enkel of dubbel glas laat vervangen door hoogrendementsglas met een U-waarde van max 1,1 ontvang je van je netbeheerder (Eandis of Infrax) een premie van € 10 per vierkante meter glas.

De U-waarde vertelt hoeveel warmte het glas doorlaat.  Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er wordt doorgelaten.  Een lagere U-waarde betekent dus een betere energieprestatie.

 

Bekijk voorwaarden

Schermafbeelding 2018 01 02 Om 14.05.37

2. Vlaamse renovatiepremie

Is jouw woning 30 jaar of ouder dan kun je de renovatiepremie aanvragen wanneer je het buitenschrijnwerk geheel of gedeeltelijk vervangt.  Wanneer je enkel het glas vernieuwt kom je niet in aanmerking voor deze renovatiepremie.  Let op want er zijn ook ventilatievoorwaarden gekoppeld aan deze vergoeding.

Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van het factuurbedrag (excl. BTW).  Je moet dan wel een minimum factuurbedrag van € 2.500 (excl. BTW) kunnen voorleggen.

Bekijk voorwaarden, procedures, bedragen en aanvragen Vlaamse renovatiepremie

 

3. Totaalrenovatiebonus

Als je nog in minstens 2 andere energiebesparende maatregelen investeert, kun je bij netbeheerders Infrax en Eandis rekenen op een totaalrenovatiebonus.  Deze bonus is afhankelijk van het aantal energiebesparende maatregelen die u treft: € 1.250 (voor 3 investeringen), € 1.750 (voor 4 investeringen), € 2.750 (voor 5 investeringen), € 3.750 (voor 6 investeringen) en € 4.750 (voor 7 investeringen).

Bekijk voorwaarden

4. Vlaamse verbeteringspremie

De Vlaamse verbeteringpremie voor je buitenschrijnwerk bedraagt € 1.250 bij het vervangen van je bestaande ramen door nieuwe ramen met hoogrendementsglas met een   Ug-waarde van maximaal 1,1.  Binnen een periode van 10 jaar kun je drie keer een beroep doen op de verbeteringspremie.

Bekijk voorwaarden, procedures, bedragen en aanvragen Vlaamse verbeteringspremie

Logo Vlaamsegemeenschap 2014metbaseline

 

 

5. Premies lokale overheid

Lokale premies van je stad of gemeente voor het vervangen van ramen en hoogrendementsglas kunnen verschillen.  Om te weten of en op hoeveel premie je kunt rekenen in jouw stad of gemeente kun je de premiezoeker van de Vlaamse overheid gebruiken.

Link naar Premiezoeker

Premie Ramen En Deuren

Ramen & deuren nodig?

Neem contact op met ons voor een opmeting én een vrijblijvende offerte.  Onze adviseur komt bij je langs.

Neem contact op