Vastgevroren rolluik of zonwering?

Bij vorst is het mogelijk dat je rolluik of zonwering vastvriest.  Wanneer je bij het openen van het rolluik merkt dat de lamellen niet meer omhoog of omlaag gaan, laat je best de schakelaar meteen los en laat je het rolluik in de positie waarin het zich op dat moment bevindt.

Probeer je toch het rolluik omhoog te krijgen, zal de motor doordraaien.  Dit resulteert dan vaak in een defecte motor.  Het vervangen van deze motor is een relatief dure reparatie die je beter kan voorkomen door te wachten totdat het rolluik niet meer vastzit aan de dorpel.

 

Hoe kan je dit voorkomen?

 1. De dichtingsrubber onderaan het rolluikblad insmeren met vaseline.  Door het vettig laagje dat hier ontstaat, kunnen de rolluiken niet meer vastvriezen.
 2. Houten of kunststof blokjes op de dorpel leggen.  Bij het omlaag laten van het rolluik zal de onderlat op de blokjes rusten waardoor het rubber niet meer kan vastzitten aan de dorpel.
Lees meer

Najaarsacties bij Verano!

Terrasoverkappingen en lamellendaken

Zon, wind, regen?  Een terrasoverkapping van Verano staat in alle omstandigheden zijn mannetje!  

Een lamellendak geeft je de mogelijkheid om zelf te spelen met het licht.

Naast de talrijke voordelen is er ook de mogelijkheid om deze overkappingen te voorzien van heel wat extra's:

 • Glaswanden maken van jouw overkapping een echte tuinkamer.  
 • Screens zorgen ervoor dat jij bepaalt wanneer de zon welkom is.
 • Lamellenschuttingen zetten je uit de wind maar zorgen er ook voor dat je privacy gegarandeerd blijft.
 • ...

Bestel voor 15 december 2019 2 randproducten bij jouw lameldak of terrasoverkapping en krijg 50% korting op het 2de randproduct.

 

Lees meer

Aangepaste openingstijden in juli

 • Maandag  1 t.e.m. vrijdag 5 juli zijn wij geopend van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.  Zaterdag 6 juli zijn wij geopend van 10 tot 15 uur.
 • Maandag 8 t.e.m. vrijdag 12 juli zijn wij geopend van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.  Zaterdag 13 juli zijn wij gesloten.
 • Maandag 15 t.e.m. vrijdag 19 juli zijn wij geopend van 13 tot 17 uur.  Zaterdag 20 juli zijn wij gesloten.
 • Maandag 22 juli tot en met donderdag 25 juli zijn wij geopend van 13 tot 17 uur.  Vrijdag 26 en zaterdag 27 juli zijn wij gesloten.
 • Maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus zijn wij geopend van 13 tot 17 uur.  Zaterdag 3 augustus zijn wij gesloten.

Iedereen heeft recht en nood aan vakantie, ook onze monteurs.  Zij gaan wel met vakantie vanaf 15 juli tot en met 2 augustus waardoor de kans bestaat dat u langer op een herstelling of service zal moeten wachten.

Lees meer

Zaterdag 20 april open!

Zaterdag 20 april is onze toonzaal open.  Vrijdag 19 en maandag 22 april zijn wij gesloten.

 

 

Heb je vragen of wens je dat één van onze medewerkers contact met jou opneemt?  Aarzel niet en vul onderstaand contactformulier in.

 

Lees meer

Zonwering of rolluiken vastgevroren?

Bij vorst is het mogelijk dat je rolluik of zonwering vastvriest.  Wanneer je bij het openen van het rolluik merkt dat de lamellen niet omhoog of omlaag gaan, laat je best de schakelaar meteen los en laat je het rolluik in de positie waarin het zich bevindt.  Probeer je toch om het rolluik omhoog te krijgen, zal de motor doordraaien.  Dit resulteert dan vaak in een defecte motor.

Het vervangen van de motor is een dure reparatie die je kunt voorkomen door te wachten totdat de rolluiken niet meer vastzitten aan de dorpel.

Hoe voorkomen?

 • De dichtingsrubber onderaan insmeren met vaseline.  Door het vettig laagje dat hierdoor ontstaat, kan het rolluik niet meer vastvriezen.
 • Houten of kunstsof blokjes op de dorpel leggen.  Bij het omlaag laten van het rolluik zal de onderlat op de blokjes rusten waardoor het rubber niet meer kan vastzitten aan de dorpel.
Lees meer

Haneveer BVBA mag zich Smart Solar Shading Advisor noemen!

 

In veel Europese landen is de zonwering expert geen gedefinieerd noch erkend beroep.  Op initiatief van de Europese zonwering branche (verenigd in ES-SO, European Solar Shading Organization) werd er een opleiding opgezet, gericht op de sterke punten van zonwering/rolluiken in gebouwen van vandaag en morgen.  

Haneveer BVBA werd geselecteerd om de kick-off van dit project mee te maken. 

Na een succesvolle opleiding zijn we dan ook bijzonder trots op de titel Smart Solar Shading Advisor!

 

Lees meer

1 & 2 november gesloten.  Zaterdag 3 november open!

Op donderdag 1 en vrijdag 2 november zijn wij gesloten.  Zaterdag 3 november zijn wij geopend van 10 tot 15 uur.

Heb je vragen of wens je dat één van onze medewerkers contact opneemt met jou?  Aarzel niet en vul onderstaand contactformulier in.

Lees meer

Actieweken bij Verano!

 

Rolluiken

Gratis motor bij bestelling van een RV45 rolluik.

 

Sectionaalpoorten

Gratis codeklavier of muurzender bij bestelling van een sectionaalpoort.

 

Screens

Bij bestelling van 3 elektrisch bediende zipscreens, 3de motor gratis.

 

Terrasoverkappingen en lamellendaken

Bij bestelling van 2 extra randproducten (glaswand, schuifdeur, ritsscreen, verandazonwering, ...) krijg je 50% korting op het 2de randproduct.

 

Lees meer

Opendeurweekend 29 & 30 september!

 

 

 

Najaarscondities op onze ramen en deuren!

Vanaf 15 september 2018 tot en met 31 oktober 2018 geniet je bij Haneveer BVBA van onze najaarsactie in samenwerking met Profel.

 

De actievoorwaarden zijn geldig op alle lopende en nieuwe offertes die tijdens deze periode worden afgesloten.

 

Benieuwd naar de voordelen van nieuwe ramen en deuren in hout, PVC of aluminium? Kom langs en laat je inspireren in onze toonzaal waar wij jou ontvangen met een hapje, drankje en professioneel advies!

 

 

Lees meer

Donderdag 10 mei gesloten.  Vrijdag 11 en zaterdag 12 mei open!

Op donderdag 10 mei zijn wij gesloten.  Vrijdag 11 mei zijn wij geopend van 9 tot 17 uur en zaterdag 12 mei van 10 tot 15 uur.

Lees meer